Παρασκευή 29 Οκτωβρίου 2010

Humor II

Humor is the only possibility we possess of healing ourselves.

Δευτέρα 25 Οκτωβρίου 2010

ΑΛΟΝΕ

Κάτι δεν πάει καλά, και με κάποιες περίεργες νύχτες έρχεσαι αντιμέτωπος. Χρησιμοποιείς το β' ενικό για να αποφύγεις συναισθηματισμούς και προσωπικές εμπλοκές. Όπως πάντα χρησιμοποιείς τους πληθυντικούς σου. Σα να σε ενοχλεί η κάποιου είδους αποκλειστικότητα του ενικού. Φαντάζεσαι τη θνησιμότητά του, γι'αυτό. Η θνησιμότητα της μονάδας. Μόλις έφτασες σε κάποιο συμπέρασμα, που βιάζεσαι -ξέρω- να σκορπίσεις. Είναι σκληρό (αν και υπάρχουν και δυσκολότερα στον κόσμο τούτο) να μην ανήκεις ούτε υπό σελήνη ούτε κατά τη χαραυγή.

Humor

Humor is the only possibility we possess of detaching ourselves - yet only after we have surmounted, assimilated, taken cognizance of it - from our tragicomic human condition, the malaise of being.

Eugène Ionesco

Light


Για μια φορά ας ετοιμαστώ από βραδύς για την επομένη.

Παρασκευή 22 Οκτωβρίου 2010

Problemo

Εντόπισα μόλις δύο προβλήματα. Λοιπόν, με συνοπτικές διαδικασίες, το πρώτο είναι πως θυμάται κανείς με κάθε λεπτομέρεια τα βράδια του Αυγούστου. Το δεύτερο είναι πως θυσιάζω καθημερινώς νόημα και περιεχόμενο στο βωμό (τι εκφράσεις!) μιας κακοφτιαγμένης κι ενίοτε γοητευτικής ρητορικής. Μα ποια είμαι τέλος πάντων; Courier from next time γιατί το παραέχεσα. Dot.

Δευτέρα 18 Οκτωβρίου 2010

Spoken word

Τι έμαθα σήμερα. Ο Sage Francis γεννήθηκε, μεγάλωσε, μεγαλώνει στο Providence.

Treffpunkt

Count your skies

Κυριακή 3 Οκτωβρίου 2010

Εγκώμιον Πόλεως

Η ρητορική της πόλεως. Η εισαγωγή του Ντίκενς, λέει, στο Bleak House είναι φαινόμενο της εκβιομηχάνισης. Μια εκβιομηχανισμένη Ευρώπη ξεκινά να μισεί την πόλη, και να εθίζεται στα τοπία αυτής περισσότερο. Σχέση συνηθισμένη.

Αν έκλεβες τους χάρτες μου, θα νοσταλγούσες τις μητροπόλεις. Τις νοσταλγώ, τις αγαπώ. Ο έρωτάς τους μια πληγή.

(Διαβάζω -θέλει χρόνο, δεν είναι εύκολο- το Δοκιμασία της Ανάγνωσης, της Τζίνας Πολίτη, εκδόσεις Άγρα. Από κει δηλαδή η, ας πούμε, έμπνευση.)

St. James Infirmary


Ό,τι με σώζει κάτι τέτοιες Κυριακές.

Σάββατο 2 Οκτωβρίου 2010

Mark Rothko

Four Darks in Red

Παρασκευή 1 Οκτωβρίου 2010

Friday night

Τριζόνι στο μπαλκόνι. Τι ωραία.